Over Ons

Nijmeegse Krachtsport Vereniging Atlas is opgericht op 28 april 1954. Wij zijn daarmee de oudste krachtsportvereniging van Nijmegen!

NKV Atlas is begonnen als gewichthefvereniging en is opgericht door de Hr. Brugman.sr De toenmalige atleten waren (meervoudig Nederlands Kampioen)Wim Brugman jr., Wim van Pelt, en Harry Rutten.

Sinds 1954 is er veel veranderd. Zo zijn er nieuwe sporten bij gekomen en zijn er in de loop der tijden meer leden bijgekomen.

NKV Atlas biedt de mogelijkheid om de volgende sportdisciplines te beoefenen:

  • Gewichtheffen
  • Powerlifting
  • Bankdrukken (o.a. Paralympisch)
  • Bodybuilding
  • Krachttraining
  • Fitness

Gewichtheffen, powerlifting en bankdrukken wordt zowel in teamverband (competitie) als individueel beoefend. Daarnaast is er alle mogelijkheid om je te ontwikkelen als bodybuilder! Onze atleten zijn actief op Nationaal, Europees, Internationaal en Paralympisch niveau.


Hoogtepunten

1965 - Atlas organiseert een drielanden wedstrijd waar atleten uit de landen BelgiŽ, Duitsland en Nederland aan meededen. De wedstrijd heeft plaatsgevonden in het Wijkgebouw van de Burghard v/d Bergstraat. Belgische atleet Serge Reding, op dat moment een van de beste zwaargewichten van de wereld, nam ook deel aan deze wedstrijd. Dat heeft Atlas extra werk gekost, na de wedstrijd heeft Atlas de plafonds van het wijkgebouw moeten repareren!

1979 - Atlas bestaat 25 jaar!

1980 - Paralympisch in Arnhem Atlas werd gevraagd door organisatie om medewerking te verlenen bij het onderdeel gewichtheffen. Een grote groep vrijwilligers van Atlas gingen dagelijks naar Papendal om de Atleten te helpen dat 14 dagen lang.

1986 - NK gewichtheffen georganiseerd in sporthal de Jan Massinkhal te Nijmegen.

1994 - Atlas bestaat 40 jaar! Dit is gevierd met een internationale wedstrijd paralympisch bankdrukken georganiseerd in de sporthal van Werkenrode. Atleten uit 10 landen hebben hier aan meegedaan.

2004 - Atlas bestaat 50 jaar! De gouden jubileum van Atlas is gevierd door 3 kampioenschappen te organiseren, namelijk het NK gewichtheffen, NK Powerlifting en de Open NK Bankdrukken in de sporthal van de Meijhorst te Nijmegen.

 

FACILITEITEN